Meubelmakerij Floris


Gasthuisring 67 5041 DR Tilburg
0620992361 Klik om te bellen

Over Meubelmakerij Floris

Meubelmakerij Floris. Een atelier waar restauratie, reparatie en vervaardiging van meubels en andere houten objecten plaatsvindt. Dit alles op ambachtelijke wijze.

Ik ben Floris Rot. Ik maak, restaureer en repareer meubels en andere houten objecten.  

Meubeltechnieken die ik beheers zijn onder andere:

– Politoeren en lakken met schellak.  Op deze manier zijn (bijna alle) meubels afgewerkt tot na de 2e wereldoorlog.

– Fineren en fineer insnijden. Vaak breken er stukjes fineer af van oude meubels. Ik zoek er de juiste soort fineer bij en restaureer het bijna onzichtbaar. Als dit niet meer haalbaar is, kan ik ook een heel stuk van nieuw fineer voorzien.

– Draaiwerk. Op de draaibank maak ik ronde onderdelen van alle houtsoorten. Ik werk ze af in de gewenste kleur of afwerking.

Werkzaamheden die ik voor u kan uitvoeren zijn bijvoorbeeld:

Verbindingen repareren en lijmen. Het gebeurt wel eens dat verbindingen losraken of breken. Ik ken de verschillende manieren om uw meubel weer degelijk te maken.

– Gebroken of ontbrekende stukken meubels bijmaken. Bijvoorbeeld afgebroken stoelpoten. Ik zorg voor de juiste houtsoort en de juiste kleur. Zo is het (bijna) onzichtbaar te restaureren.

– Meubels goed lopend en draaiend maken. Deurtjes die niet sluiten. Lades die moeilijk of niet recht sluiten. Een klep die schuurt bij het openen en dicht doen. Daar weet ik wel raad mee.

– Vale, verschoten, verkleurde meubels ‘opfrissen’. Doordat meubels bijvoorbeeld lang in de zon hebben gestaan of vaak op dezelfde plek aangeraakt worden, kunnen ze een vaal uiterlijk krijgen. Dit kan ik voor u oplossen. Zodat uw meubel er weer fris uit ziet. Om uw meubel dan goed fris te houden verkoop ik boenwas in verschillende kleuren.

– Ontbrekende of gebroken sleutels vervangen of repareren. Mist u een sleutel? Ik heb een grote voorraad oude en antieke sleutels die ik op maat kan maken voor uw meubel. Ook kan ik natuurlijk nieuwe of moderne sleutels bestellen.

– Nieuwe meubels maken, namaken en ontwerpen. Ook maak ik nieuwe meubels. Zowel van oud hout als van nieuw hout. Alle soorten en maten. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Staat waar u naar zoekt niet hierboven? Twijfel dan ook niet om contact met mij op te nemen.

Bezoek de website of neem gewoon direct contact met mij op. Ik bespreek graag met u de mogelijkheden.

Meubelonderhoud is voor uw houten meubelen belangrijk. Ik raad aan deze regelmatig te onderhouden met boenwas. De juiste boenwas kunt u bij mij in Tilburg kopen.

Meubelmakerij Floris in het kort

Soort(en) meubilair

Meubelen op maat
Speciale meubelen
Woonmeubelen

Diensten

Meubelreparatie
Meubelrestauratie

Onze locatie

Meubelmakerij Floris


Gasthuisring 67 5041 DR Tilburg
0620992361 Klik om te bellen