Overdaad


Veerdijk 44ws 1531 MS Wormer
0643173522 Klik om te bellen

Over Overdaad

Albert van Iperen is een ontwerper en meubelmaker die graag werkt met bijzondere materialen en voorwerpen. Materialen en voorwerpen die bijzonder zijn door hun levenservaring en karakter. Door zijn jarenlange ervaring als antiek restaurator en decorateur weet hij wat er te krijgen is.

Begin tweeduizendelf heeft Albert van Iperen besloten zich er op toe te leggen de fijne traditie van assemblage binnen de meubel kunst te vervolmaken. Zo ontstaat de Collectie Erfgoed. Meubels, gebruiksvoorwerpen en objecten met een vrolijke historische verwijzing. Met respect voor andermans prestaties en een herkenbaar gezicht.

Zolang als er meubelen gemaakt worden vinden huwelijken plaats. Een tafel krijgt een nieuw blad, een kast een ander onderstel, hergebruik is bij de ambachtsman door de eeuwen heen de gewoonste zaak van de wereld. Door zijn materiaalkennis en vakmanschap wist hij bestaande producten van de ene mode in de andere te loodsen. Grondstoffen waren immers duur en lonen laag.

De vraag naar duurzame eerlijke producten neemt toe. Bewustwording doet ons verlangen massaproducten te mijden en te kiezen voor natuurlijke materialen. Zeker een van de betere antwoorden op de hamvraag van dit millennium. Hoe kan ik verantwoordelijk omgaan met onze grondstoffen voor nu en voor de toekomst. Collectie Erfgoed is de uitdaging om actief mee te doen met deze nieuwe bewustwording. Wie deze producten koopt verbetert de wereld.

Kom eens langs om te zien wat er op dit moment staat of kijk daarvoor op mijn website.

Foto's

Tafel gietijzeren onderstel, eikenhouten blad

Overdaad in het kort

Soort(en) meubilair

Kantoormeubelen
Meubelen op maat
Speciale meubelen
Woonmeubelen

Diensten

Cursus meubelmaken of meubelrestauratie
Interieurbouw
Interieurontwerp
Meubel ontwerp
Meubelreparatie
Meubelrestauratie
Verhuur van meubelen
Verkoop van meubelen

Online assortiment bekijken

Ja

Online bestellen

Ja

Onze locatie

Overdaad


Veerdijk 44ws 1531 MS Wormer
0643173522 Klik om te bellen