Studio inHout


Leigraafseweg 23 6983 BR Doesburg
06 23309520 Klik om te bellen

Over Studio inHout

Onder de naam Studio inHout maakt Brechje Vermaat eigentijdse massief houten maatwerkmeubelen. Haar kracht ligt in het aanvoelen van de wensen van de klant en deze te vertalen in een modern en intrigerend meubel. Ze is dan ook niet alleen meubelmaker, maar ook meubelontwerper en docent. Graag leert ze je de technieken van het houtbewerken tijdens een van de cursussen die ze het hele jaar door geeft in haar werkplaats.

Schoonheid door eenvoud, deze zinsnede kenmerken de meubelen van Brechje Vermaat.  Als je in de wieg gelegd kunt zijn voor een bepaald beroep, dan is Brechje dat voor meubelmaker. Toen ze een jaar of 7 was bouwde ze al liever de buffetkast van haar ouders om tot een tv-meubel, dan te gaan spelen met poppen of lego.
Het liefst was ze direct na het  VWO naar het Hout- en Meubileringscollege gegaan. Op aanraden van haar ouders werd het echter Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft. Maar bloed stroomt waar het niet gaan kan…. Gefrustreerd dat ze weliswaar ingenieur is, maar  nauwelijks ambachtelijke kennis en vaardigheden had, volgde ze alsnog de deeltijd opleiding tot meubelmaker.
 
“Er zijn zoveel meubelen van spaanplaat en laminaat dat de schoonheid van massief hout vaak vergeten wordt. Bovendien worden massief houten meubelen, door hun vorm vaak geassocieerd met ouderwets. Ik wil met mijn ontwerpen de schoonheid van massief hout zichtbaar maken.” Haar ontwerpen kenmerken zich dan ook door relatief eenvoudige, maar spannende vorm gespeend van iedere opsmuk. Of het moeten de even functionele als decoratieve houtverbindingen zijn.
Omdat het ambacht kenmerkend is voor de producten, is het mogelijk om geheel op maat gemaakte meubelen te leveren. Mocht u daar vragen over hebben, schroom dan niet om contact op te nemen met Brechje Vermaat. 

Foto's

Keuken

Studio inHout in het kort

Soort(en) meubilair

Keuken- en badkamermeubelen
Keukens
Meubelen op maat
Meubilair voor kinderopvang en onderwijs
Speciale meubelen
Tuinmeubelen
Woonmeubelen

Diensten

Cursus meubelmaken of meubelrestauratie
Interieurbouw
Interieurontwerp
Verkoop van meubelen

Online assortiment bekijken

Ja

Online bestellen

Ja

Onze locatie

Studio inHout


Leigraafseweg 23 6983 BR Doesburg
06 23309520 Klik om te bellen