Terug

Behandelen kromtrekken tafel?

marion hart

We hebben een prachtige massief onbehandelde houten tafel die aan het kromtrekken is. Er is gewaarschuwd om de bovenkant niet met veel vocht af te nemen i.v.m. mogelijk kromtrekken. Dat doen we dus ook niet, maar toch gebeurt het. Is er iets wat we kunnen doen om dit tegen te gaan en/of te herstellen?


2 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

hoewel ik uw tafel niet gezien heb zou een oplossing kunnen zijn het aanbrenegn van regels, wel flexibel aanbrengen, aan de onderzijde van het blad. mocht u meer informatie willen bent u uitgenodigd contact op te nemen met meubelmakerij oudeweg.


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Een massieve tafel die goed geconstrueerd is, zal wel krom trekken, maar niet voor het oog, ook al maak je hem kletsnat. Ik zou het blad demonteren en hardhouten/ metalen strips, contra tegen de houtrichting, verspreid over het blad vastschroeven. Hiermee zou het blad rechter getroken kunnen worden. Uiteraard is het ook mogenlijk om de bevesteging van het blad op het onderstel te verbeteren. Dit is dan wel een wat duurzamere oplossing. Bovendien is het afhankelijk van de constructie van de tafel, die ik nu uiteraard niet voor me zie.

 

Ik hoor graag van u.

 

Vriendelijke Groet,

 

Caspar Labarre