Terug

Wat houd het werk van een meubelontwerper in?

anoniem

Wat doet een meubelontwerper precies? Wat houd zijn/haar werk precies in? Is dit enkel een ontwerp maken voor een meubel of doet een meubelontwerper ook nog andere dingen?


1 Antwoord

Antwoord van arjanmaakthet A+

Beste Anoniem,

Een meubelontwerper ontwerpt meubels voor zichzelf of voor klanten, maar is in de meeste gevallen (zeker in het begin) ook uitvoerend en dus meubelmaker. Overigens zijn de meeste meubelmakers ook altijd met vormgeving bezig (moet natuurlijk ook wel om mooie dingen re kunnen maken:) maar zijn in mijn optiek niet altijd meubelontwerpers te noemen.

Een meubelontwerper pur sang zal werkzaamheden hebben zoals contact met de klant, contact met de meubelmaker ( als hij/zij het zelf niet maakt) leveranciers van de gewenste materialen  zelfonderzoek naar trends denk aan bezoeken van beurzen,contacten met collega's etc. etc. Als hij of zij een eigen bedrijf runt komen daar nog de bedrijfsmatige werkzaamheden bij: denk aan boekhouden, acquisitie, offerte's, de website....

Uiteraard zal een meubel ontwerper een eigen (liefst onderscheidende) stijl moeten hebben en ook bij de tijdsgeest blijven> daar is zelf- en markt-onderzoek voor nodig een kunstopleiding is ook een moooi begin;)

Eigenlijk loopt dat onderzoek altijd door>Zelf ben ik bijv. ook altijd met kunst en design bezig en dat vloeit dan automatisch in het werk.

 

Groet Arjan