Terug

Zwenkwielen vervangen door grotere - extra versterking nodig?

Marjolein

Ik heb een IKEA ladekast gekocht (er komen nog 3 dezelfde bij). Deze wordt geleverd met zwenkwieltjes maar die zijn voor mijn toepassing niet hoog genoeg. Ik heb inmiddels mooie vervangende (grotere) zwenkwielen gevonden.

De vraag is nu: de onderplaat van de kast is gemaakt van 18mm spaanplaat; de montageplaat van de oorspronkelijke wieltjes is 41x41mm, van de vervangende grotere wieltjes is die plaat 105x80 mm. Is het nuttig of nodig om voor de stevigheid een extra plaatje (bv. multiplex of MDF) onder de kast aan te brengen voor elk wiel?


2 Antwoorden

Antwoord van De Hoop Meubelmakerij - maatwerk meubels en serieproducten

Goedendag Excuses voor de late reactie.

 

Indien u twijfelt of het sterk genoeg is is het altijd goed om een extra plaatje aan te brengen onder elk wiel.

Als u meer informatie wilt hier over kunt u ons altijd even bellen en vragen naar Gerco Viveen. of mailen naar g.viveen@werkvisiedehoop.nl


Met vriendelijke groed Marvin Werkvisie De Hoop


Antwoord van Marjolein

Dank voor de reactie. Heb inmiddels ook zelf wat om mij heengekeken en een lokale meubelmaker gevonden. Deze was het met mij eens dat versterking wel aan te bevelen is; heeft nog een stap verder gedacht: door één plaat onder de bodemplaat aan te brengen wordt de constructie nog stabieler. Ik heb de drie extra kasten inmiddels in huis; volgende week gaan we ermee aan de slag!